En bild, trots allt..



bara pga av att jag är så dålig på att lägga ut bilder så bjuder jag nu på en dagsfärsk bild på mig och min "lilla" katt sam.. bilden är ju dock grynig och kass, men det är trots allt en bild...



En mindre bra dag idag..

tänk om det fanns en snabb genväg till en slank figur.. i sånna fall skulle jag tagit den för längesen.. men som vi alla vet finns det inga genvägar.. det är bara att äta bra och kämpa på med träningen.. men idag är en sån dag då jag verkligen önskar att den där genvägen fanns.. en sån där dag då det känns som att jag aldrig kommer komma i mål.. 

men jag ska inte ge upp, jag vill inte ge upp.. 

har en mental svacka idag.. haft dessutom haft ont i huvudet hela dagen.. sen fick jag veta att min sambo skulle bort på kurs hela veckan.. vilket inte gjorde det hela bättre... så nu sitter jag här själv med katten och försöker peppa mig själv att gå och ta på mig träningskläderna... jag vet ju att jag måste.. speciellt sånna här dagar.. men jag vill inte och jag känner inte alls för det.. suck..

funderat på massa saker idag...

typ om jag ska sätta upp nåt sorts stoppdatum i mina viktmål.. men jag vet inte om det kommer tagga mig mera eller om jag kommer må dåligt om jag inte lyckas till just det datumet... så jag vet inte.. ska fundera ett tag till...

en till sak jag tänkt på är det här med bilder på bloggen.. måste verkligen köpa mig en ny kamera.. men just nu har jag nog inte råd... min gamla kamera är jättebra.... utomhus i bra väder.... inne blir det bara skit av alla bilder... har fotat med den mer än en gång och sen skippat att lägga in bilderna för att dom antingen varit suddiga eller gryniga eller konstig färg... kan iofs trixa lite med photoshop, men det blir som så jobbigt att jag orkar inte..  ibland vill man ju bara ha en snabb bild... och hur kul är det att bara sno bilder från google.. känns inte det minsta bra heller...

men jag ska försöka skärpa mig.. försöka ta lite bilder med mobilen om inte annat.. en blogg utan bilder är inte kul.. jag vet.. men ibland orkar man bara inte..



träning vecka 8

MÅN: morgonpromenad 40 min, ct 10 min+ jillian 20 min
TIS: ct 25 min
ONS: ct 25 min
TORS: jillian 20 min
FRE: lat
LÖR: lat
SÖN: ct 20 min

fortfarande mest crosstrainer, men det var ett klokt beslut att börja blanda in lite annat också.. då blir det inte lika långtråkigt... dock lite besviken på mig själv för att jag var lat både fredag och lördag.. men men.. i morgon är det en ny vecka, då tar jag nya tag ! dessutom ska det bli plusgrader till veckan så då kanske man kan klämma in lite fler promenader igen :D

för övrigt har jag firat mitt nådda mål med att färga håret ikväll :D
syns väl ingen större skillnad på färgen, men nu känns håret inte lika glanslöst och trassligt längre



Invägning vecka 8 - 2011

startvikt 85,8
nuvarande vikt 79,5
veckans minus -1,1
totalt minus sen start -6,3
målvikt 65,0
kvar till målvikt 14,5


och äntligen har jag tagit mitt första delmål !! och får dessutom säga hejdå till 80talet !! känner mig riktigt nöjd faktiskt.. dock lite skeptisk pga att min våg blivit helt knäpp.. tur att jag har den gamla vågen kvar.. litar mer på den just nu.. det är ändå den vågen jag vägt mig på typ hela livet.. har nämligen snott den av mamma :P



Ett besök i jeanslådan..

plockade med saker i garderoben.. och sen drog jag ut jeanslådan... där ligger alla dom där byxorna jag inte kan ha just nu.. tog upp några av mina "75kgs-jeans" och till min förvåning får jag nu upp och kan stänga de flesta av dom..

tidigare fick jag bara upp mina baggyjeans men kunde inte stänga dom.. (byxorna jag skrev om här)dock sitter inget av paren speciellt skönt ännu.. så dom får nog ligga i den där lådan ett par kilon till.. 

men jag är bara glad över att jag märker skillnad och att jag kanske snart kommer kunna ha på mig dom där byxorna igen..  



Lat-lördag

känner mig så himla lat idag... vill hellst inte göra nåt alls..

men hittills har jag lyckast tvinga mig själv att byta gardiner i 3 rum.. samt att jag dammsugit i några rum och plockat bort saker som legat framme.. måste dock dammsuga en hel del till.. och tvätta en massa.. men just nu tar jag en paus.. och jag tror det börjar bli dags för en kopp kaffe..

egentligen borde jag gå ut och ta en promenad.. det är jättefint väder ute.. sol och allt... men jag känner inte alls för det.. kanske beror det på att jag har så mycket jag måste göra inne.. jag vet inte..

längtar dock tills jag ska träna.. men jag sparar det tills jag gjort allt det tråkiga klart.. annars kommer jag aldrig orka städa klart.. jag HATAR att städa ! det är nackdelen med att bo i hus.. det blir mycket att städa..

min våg är fortfarande helt störd.. bytte batteri i den i morse innan jag vägde mig.. men det vart ingen skillnad.. måste väl dock ha kvar den tills jag har råd att köpa en ny.. får väl använda både den och den gamla fula vågen..

jag har en sån här våg.. från obh nordica.. hatar det företaget.. deras grejer är bara skit.. 
det var dock den snyggaste vågen jag hittade.. och ännu en gång vart man lurad av ögat..  

någon annan som har en sån här våg och tycker den är kass?? eller är det bara min ??



8. Favoritmat



min favoritmat är helt oväntat... tacos !
gott, enkelt och det bästa av allt.. man får välja sina egna tillbehör och alla blir nöjda..

kan dock tillägga att på mina tacos är det mest guacamole och creme fraiche
för avocado är nog bland det godaste jag vet !

intressenivå på detta inlägg = NOLL
börjar undra vem som kommit på den här dumma listan..



dagens..

kom hem ganska så sent ikväll.. så jag skippade crosstrainern och körde bara jillian ikväll.. det var roligt.. men som jag sa tidigare.. man känner sig lite fånig emellanåt.. jobbigt var det iallafall.. vissa övningar speciellt.. 

så nu känner jag mig mest trött..



Vågar man lita på sin våg ?

jag håller på att bli vansinnig på min våg..

kan inte sluta smygväga mig.. och det gör väl kanske inte så mycket... om bara vågen kunde visa samma sak varje gång, men icket... det har varit väldigt mycket upp och ner och fram och tillbaka nu på slutet så jag började fundera...

så i morse gjorde jag ett test.. klev upp på vågen direkt på morgonen som jag brukar.. och den visade samma som igår, vilket kändes logiskt.. men sen testade jag fler gånger..

utgångsvikten är den jag hade igår, vilken jag inte avslöjar såklart förrens på söndag..

vägning 1 : samma som igår
vägning 2 : + 0,5
vägning 3 : - 0,3
vägning 4 : +2,5
vägning 5 : +2,0
vägning 6 : - 0,7

och sådär höll den på.. jag flyttade vågen ett par gånger runt i badrummet och den visade olika.. torkade av golvet och tassarna på vågen och fick ändå bara olika resultat... till slut gav jag upp... klädde på mig.. gick ner och åt frukost..

sen hämtade jag den gamla vågen som jag hade slängt ut på den inglasade altanen... det är en sån där gammal våg med snurrskiva som bara visar hela kilon.. iofs en väldigt bra våg.. förutom att den är gammal och ful och att man inte ser hekton på den...

och på den vågen vägde jag - 0,6 kg efter frukost och med kläderna på.. 

tror mest på den gamla vågen i detta skedet.. den har alltid fungerat.. 

när jag köpte den nya vågen stämde jag av min vikt mot den gamla vågen och dom visade ganska lika.. och den nya vågen tycker jag har fungerat bra fram tills nu.. vet inte vad den har fått för tuppjuck...

tror jag ska köpa nya batterier till den och se om det kan vara det som är fel.. vilket inte känns helt omöjligt..



dagens träning blev..

helt oväntat..
men ja.. det blev 25 min crosstrainer idag också.. men i morgon ska jag nog köra jillian igen..dock ska jag köra crosstrainer FÖRE den här gången.. längtar tills dess..

nu blir det mars-pannkaka-isäng !



7. Favoritövning

jaha, så nu ska man inte bara ha en favoritmuskel utan även en favoritövning.. förstår mig verkligen inte på vissa av punkterna i den här listan..

men måste jag, då säger jag väl armhävningar då..

men bara för att jag inte kan göra några.. eller det är klart jag kan.. om jag får stå på knäna istället för tårna så går det väl... men ändå inte alls speciellt bra... så det är ju något jag vill bli bättre på..

kanske låter helt ologiskt att det då skulle vara en favoritövning..
men är jag kass på något så blir det ju som roligare.. för att jag kan se att det går lite bättre varje gång jag gör det.. och i ren tjurskallighet kommer jag nog bli en hejjare på armhävningar tillslut.. haha



inspirationen är tillbaka !

var himla sugen på att köra passet med jillian idag också.. men det kändes inte så smart.. vill inte överanstränga mig så jag måste vila en massa.. har träningsvärk på konstiga ställen sen igår... så det blev 25 min på crosstrainern istället.. men det är väl inte helt illa det heller..

och hörrni, inspirationen är tillbaka ! sjukt taggad igen och det känns skitbra !!
 

lite mer inspiration.. en bild jag hittade när jag googlade jeans med hög midja...
sjukt snygga om jag får tycka... om man ändå kunde ha sånna..



6. Mål med träningen

ja, mina mål med träning.. känns ju ganska självklart.. men ändå..  

vill må bättre
stärka upp kroppen och framförallt ryggen som jag har problem med..
få bättre kondition, orka mer
och bli piggare..

sen vill jag ju såklart tappa alla dessa överflödiga kilon som fastnat på min kropp.. och det är klart att vikten är en av dom stora sakerna som driver mig i detta.. men det är verkligen inte allt...
det viktigaste av allt är självklart min hälsa..

ett annat mål jag har är att jag ska klara av att springa i 30 min utan att behöva ta astmamedicin..

detta är någon som för mig känns helt omöjligt.. min astma har alltid hindrat mig från att springa längre stunder och jag har därför oftast bara gett upp och aldrig försökt... dock var jag ute och sprang lite under förra hösten och lyckades då springa i typ 10 min, vilket kändes helt ofattbart bra för mig.. jag var dock tvungen att ta astmamedcin för att lyckas med detta... men det kändes ändå väldigt bra...
så när våren kommer vill jag vara förberedd, för då ska jag ta tjuren vid hornen..
astman blir bättre om konditionen blir bättre, så jag vet att jag kan lyckas med detta!



jag har Jillian i mitt vardagsrum..



älsklingen var jättesnäll idag och köpte 1kgs hantlar i umeå till mig :D
hade egentligen tänkt ha hantlar som en belöning längst vägen men jag börjar tröttna på att bara köra crosstrainer så jag tänkte att det var dags för något nytt..

skaffade Jillian Michaels 30 days shred nyligen men hade inte testat än för att jag saknade just hantlar..
körde den första delen ikväll "level 1"och jag måste säga att armhävningar inte är min grej.. helt värdelöst svag i armarna.. men jag gjorde så gott det gick iallafall.. och det är väl det som räknas...resten av övningarna gick dock helt ok.. det brände ju ordentligt här och där.. men det gick att genomföra.. dock kände jag mig lite fånig emellanåt.. men det är väl sånt man får leva med..

sjukt vilket inflytande hon har, trots att hon bara var på tvn.. hon fick mig att köra på hela tiden utan att pausa bara för att det var lite jobbigt.. enda gången jag stannade upp var för att dricka vatten..

tycker dock att passet hade kunna få vara lite längre.. det är typ 20 min långt.. men det slutade när det var som bäst.. och jag ville inte köra level 2 också när kroppen inte är van vid sånna här övningar.. så jag avslutade med att köra 10 min på crosstrainern när jag ändå hade fått upp flåset.... nästa gång ska jag dock köra crosstrainer före istället för efter.. men eftersom jag inte riktigt visste hur död jag skulle vara efteråt så blev det som det blev..

tänkte börja med att köra det här passet två eller tre gånger den här veckan beroende på hur det känns och vad jag känner för.. så kanske jag kan öka på eftersom.. tanken är väl att man ska göra detta varje dag i 30 dagar.. men jag tar det hellre lugnt i början och känner hur det känns i kroppen.. jag är ju inte van vid sånt här..



5. Favoritmuskel

oj oj oj, det var en svår en.. favoritmuskel.. vad är det för fråga egentligen och vad svarar man på det??
borde man ha en favoritmuskel ?

nu känns det som att jag bara väljer en som jag vet vad den heter, bara för att jag måste välja en..
fast iofs är den ganska kul att träna.. sen är det ju aldrig fel att ha en snygg rumpa..

mitt val är alltså, stora sätesmuskeln.



Morgonpromenad, jajjemen !

blev en härlig 40 minuters promenad i morse.. men det var nästan på gränsen till för kallt.. det sved om kinderna och stack i benen.. ändå hade jag täckbyxorna på mig.. men det var härligt ändå :D

stressigt på jobbet idag så det blir bara en halv lunchrast för min del.. men det är väl ok..

ska skynda mig och dricka lite kaffe nu så jag får nån värme..



Den gångna veckans träning..

MÅN : LAT
TIS: CT 20 MIN
ONS: CT 30 MIN
TORS: CT 20 MIN
FRE: CT 20 MIN
LÖR: CT 20 MIN
SÖN: CT 20 MIN

TOTALT : 130 MIN

blev bara crosstrainer den här veckan.. har varit så kallt så jag har inte velat vara ute.. och sambon var borta i tisdags så ingen simning blev det heller.. men men.. jag har då gjort nåt iallafall.. trots avsaknad av energi och inspiration.. dock känns det som om den är påväg tillbaka nu.. känner mig lite mer peppad just nu iallafall..

i morgonbitti blir det promenad.. hoppas bara det inte är så jäkla kallt ute.. men jag ska nog gå ändå.. behöver verkligen lite frisk luft känner jag..



Invägning vecka 7 - 2011

startvikt 85,8
nuvarande vikt 80,6
veckans minus -0,2
totalt minus sen start -5,2
målvikt 65,0
kvar till målvikt 15,6

inte precis något jätteminus denna veckan.. och vikten har som varit lite upp och ner och fram och tillbaka.. (kunde inte låta bli att tjuvväga mig lite) ibland blir man inte klok på dessa siffror.. men men.. man ska väl inte ta siffrorna allt för hårt heller..

verkar vara segt att ta sig ner till nästa delmål.. men men, jag kommer väl dit förr eller senare..
bara att kämpa på..



4. I min träningsväska

eftersom den enda träning jag åker iväg för att utföra är simning så har jag detta i min träningsväska :

handduk
badkläder
badmössa
simglasögon
deo
hudkräm
duschkräm och sånt
samt rena kläder

känner bara att " herregud vilket intresant inlägg" men sorry, jag har ingen snygg väska att fota och visa upp.. använder en ful gammal lite stadigare påse med dragkedja som jag fick på bikbok för flera år sen.. den är bra för jag kan stoppa ner blöta badkläder i den utan att det gör nåt..



Jag har syndat..

åkte en sväng till umeå idag.. gick en sväng på sporthuset.. såg ett par skitsnygga täckbyxor där som var knallrosa.. VILL HA.. men som med allt annat snyggt jag hittar så var dom dyra och jag är pank..

sen gick vi på biltema en sväng.. och fikade gjorde vi också...på cafe victoria.. syndade med en räkmacka som var sjukt god.. speciellt eftersom jag inte ätit vitt bröd på länge... och på vägen hem blev det  även en sväng till media markt och k-rauta.. fanns många saker jag ville ha där också..typ ett badkar.. men somsagt..

iallafall kom vi hem tillslut.. åt tacos till middag.. och nu sitter jag bara och latar mig.. men snart ska jag träna lite.

har fortfarande ingen riktig inspiration att skriva en massa.. roar mig med den där listan.. lättare när man har en fråga att besvara.. men jag hoppas att inspirationen är tillbaka snart.. och att köldknäppen går över... är det varmare på måndag ska jag ta en morgonpromenad.. men är det -25 så låter jag nog bli.. vi får väl se..  



3. Ett fint idrottsminne

har egentligen inga fina idrottsminnen förutom detta..

när jag var typ 13år kom en ny häst till stallet där min systers häst stod.. ett vitt sto som hette danny.. hennes ägare hade tidigare haft en väldigt lugn häst och tröttnade ganska snabbt på danny.. tyckte att hon var för skvätträdd.. dom passade väl inte varandra helt enkelt... danny blev iallafall stående och alltmer frustrerad.. hon gick runt runt i boxen...

min syster pratade med tjejen som ägde danny så jag skulle få rida henne.. och det gjorde jag, många gånger och vi passade varandra perfekt.. danny kunde inte galloppera och inte jag heller.. hon var en underbar lugn och snäll häst.. tyvärr blev hon såld vidare och jag såg henne aldrig mer... men jag drömmer om henne ibland och glömmer gör jag aldrig..

var somsagt aldrig någon riktig hästtjej.. men det var något visst med den hästen..



2. I mina öron när jag tränar

eftersom jag är en rocktjej så blir det mycket rock av alla dess slag i öronen när jag tränar... sen brukar jag blanda in lite annat emellanåt.. gillar också att blanda in en och en annan lugn låt.. lyssnar mest bara på musik när jag är ute och promenerar.. och tycker det är bra att ha lite olika takt på musiken..  

gillar vissa låtar för att dom har en meningsfull text.. andra gillar jag för att dom har bra tempo..

det här är egentligen en helt jäkla omöjlig uppgift eftersom jag är en riktig musikälskare..

men här är några av mina favoriter just nu..

dead by april - i made it
the donnas - take it off 
ac/dc - TNT 
hellacopters - Soulseller
the red jumpsuit apparatus - face down 
randy - You Are What You Fight For
radio birdman - i 94 
smile empty soul - I want my life
smile empty soul - For you
katy perry - firework
three days grace - Never too late
three days grace - I Hate Everything About You
iron maiden - fear of the dark
Social Distortion - Reach for the sky



1. Min idrottsbakgrund

idrottsbakrund ja.. vet egentligen inte om det finns någon större idrottsbakgrund..

men iallafall.. när jag var typ 4-5år gick jag i barngymnastik, vilket jag minns som ganska roligt..

på mellanstadiet provade jag på fotboll men insåg ganska snart att det inte var något för mig.. spenderade dock väldigt mycket tid i stallet med min syster som hade egen häst.. fortsatte rida när jag började högstadiet och tyckte det var roligt eftersom jag fick vara med min syster.. men ska jag vara riktigt ärlig så har jag nog aldrig varit någon riktig hästtjej.. gillade att rida men drömde aldrig om någon egen häst..

följde även min syster på gymmet nångång ibland och tyckte det var ganska roligt att styrketräna.. även om jag inte tog det på allvar.. var ju så lite gammal..

i skolan hatade jag idrotten, ända från lågstadiet.. detta mycket pga mobbing kombinerat med astma.. men det orkar jag inte gå in på just nu.. det enda jag tyckte var kul var orientering och badminton.. men på högstadiet sket jag nästan helt i idrotten.. gick en promenad eller styrketränade i skolans gym istället för att vara med på lektionerna..

i högstadiet höll jag även på med bågskytte, det tyckte jag var riktigt roligt.. men det var mest bara gamla gubbar och småkillar i klubben så jag tröttnade på även det..

på gymnasiet skolkade jag från varje idrottslektion.. vet inte ens hur den idrottshallen ser ut på insidan.. var aldrig ens in i den tror jag..

när jag var kring 20 år gammal insåg jag en dag att jag vägde hela 91kg vilket gav mig en chock och en spark i röven.. fick en crosstrainer av mamma som jag använde varje dag i en månad.. tröttnade dock på det och började ta långa promenader istället... använde dock fortfarande crosstrainern vissa dagar.. om jag inte orkade gå ut eller om det regnade.. och så fortsatte jag varje dag i 3 månader och gick då ner ca 15 kg.. efter det fortsatte jag röra på mig, tog promenader och körde crosstrainer ibland.. dock långt ifrån varje dag.. men jag gick ner lite till i vikt.. vägde kring 75kg i många år.. gick ner några kilon ibland som jag sen gick upp.. och ibland upp några kilon som jag sen gick ner.. höll mig ändå under större delen av tiden på kring 75kg.. var inte helt nöjd med den vikten.. men kunde ändå leva med det..

har aldrig slutat med promenader.. men jag började äta en medicin och gick under tiden jag tog den upp över 10kg.. behövde medicinen då så det var som inget att göra något åt..

men nu har jag bestämt mig för att faktiskt göra något åt det.. vägrar väga såhär mycket.. min kropp mår inte bra och inte mitt psyke heller..

så förhoppningsvis ser min idrottsframtid bättre ut än min idrottsbakgrund..



En sån lista alla gör..

medan bristen på ord och motivation härjar så tänkte jag roa mig med att göra en sån här lista som alla verkar göra.. då får jag ju något att skriva om ett tag.. :P just denna har jag snott hos benita

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…



Ordfattigt..

vet inte riktigt vad jag ska skriva om och därför är det lite ordfattigt här i bloggen just nu.. beror nog på min avsaknad av inspiration just nu... men den kommer tillbaka.. förr eller senare..

idag blev det 20 minuter på crosstrainer.. 
är glad att jag har den.. crosstrainer alltså.. om det är dåligt väder.. eller man inte känner för att träna så kan man alltid använda den en stund.. bättre det än inget alls.. 

men jag hoppas på mildare väder snart så jag kan vara ute och promenera igen.. är så sjukt mycket roligare.. tror att den här svackan beror mycket på det kalla vädret.. vill vara ute men känner inte riktigt för att förfrysa ansiktet.. inte roligt när man måste ha 17 lager kläder på sig heller.. går ju inte röra sig..  



Ändrade planer..

var egentligen meningen att jag skulle åka till umeå ikväll med jobbet.. men så blev det inte..

har just ätit.. glömde min lunchlåda i morse så jag åt den till middag istället.. det var en sallad och ett ägg.. men jag la till en avocado också.. gott gott.. ska ta det lungt en stund nu innan jag sätter igång och tränar..



dagens träning..

körde 30 minuter på crosstrainern.. gick betydligt bättre än igår..

hoppas det blir varmare ute snart så man kan ut och promenera igen.. trist att bara motionera innomhus..



I can do it !

för att se om det verkligen händer något med min kropp så tog jag nya bilder på mig själv igår kväll.. känner på kläderna att det är skillnad.. men jag ser det inte i spegeln.. på bilderna kunde jag dock se en viss skillnad och då plötsligt kändes det lite bättre..

så idag känns peppen lite bättre.. men jag känner ändå som att jag hamnat i en svacka.. men men, man bränner mer kalorier i en uppförsbacke än i medvind.. så poetiskt av mig.. haha..

jag är iallafall fast bestämd att inte ge upp den här gången, jag ska jävlar klara det här !



Inga ursäkter !



börjar med en inspirationsbild på kat von d.. måste peppa mig själv lite..

körde 20 min intervaller på crosstrainern.. och tog verkligen i.. mot slutet ökade jag motståndet...

ville verkligen inte träna idag så 20 minuter kändes fan som en evighet.. såhär jobbigt och tråkigt brukar det ju inte alls vara.. pust..

har som tappat peppen.. så jag får tvinga mig själv lite just nu.. hann nog bli lite lat och bekväm under helgen.. så det ska jag se till att ändra på nu ! jag tänker fan inte falla in i någon svacka för att sedan ge upp.. nä det är nog med det nu.. den här gången ska jag lyckas..

DET FINNS INGA URSÄKTER !



Ingen simning ikväll..

nu har jag just ätit middag.. blev avocado, körsbärstomater, ägg och fetaoströra.. gott var det minsann ! ska lata mig en stund medan maten ramlar ner ordentligt i magen.. sen ska jag köra crosstrainer..

blev ju ingen simning ikväll för att sambon är borta.. det är långt till simhallen och min bil är kass.. dessutom är det så trist att åka dit själv..



Kallt och trist..

det verkar vara knorr på bloglovin och dom flesta bloggar idag.. eller så är det nåt knorr med den här datorn.. trist.. jag som brukar passa på att läsa nya inlägg på lunchen..

det är kallt idag.. vet dock inte hur kallt.. men typ - 30 grader eller nåt.. inget folk i farten så det är dölugnt på jobbet...tråkigt.. passar på att städa ihop lite på lagret.. men det är kallt där inne.. bara + 13 grader.. brr.. men det går ändå ganska bra om man rör på sig hela tiden.. det är ett gammalt bankvalv så det finns väl inte ett enda element.. och tjocka väggar som isolerar..

i kväll ska jag ta mig i kragen.. har slappat alldeles för länge nu.. i helgen blev det ju nästan ingenting då jag var i örebro.. tog en 40 minuters promenad på söndagen.. men det är allt.. och igår kände jag inte för att träna.. och eftersom jag fyllde år så unnade jag mig att slippa.. men idag har jag dock inga ursäkter.. blir nog en stund på crosstrainern eftersom det är så förbenat kallt ute... brrr..



En överraskning..



innan jag åkte hem idag gick jag på affären och köpte hem lite bakgrejer.. socker och smör och sånt..  min sambo är nämligen i västerås på nån jobbkurs.. skittråkigt att han var tvungen att fara på det just idag när jag fyller år.. kände mig inte så glad över att sitta själv.. så jag tänkte att jag skulle roa mig med att baka lite med min nya kitchen aid..

men när jag kom hem hittade jag detta på köksbordet.. en jättefin blombukett och en cupcakesbok full med massa recept på olika typer av bakverk..

min älskling är ju bara underbarast i hela världen !
och nu är jag glad igen..

kunde förstås inte hålla mig.. hittade ett nytt recept på maränger.. vilket jag aldrig lyckas med.. antingen blir dom inte klara.. eller så blir dom brända.. men nu så blev smeten fastare än någonsin och jag behövde typ bara titta på :D .. så nu har jag en plåt med maränger i ungnen.. tänker dock inte äta dom.. aldeles för mycket socker :P .. tänker spara dom till älsklingen.. han ska få dom när han kommer hem.. om dom nu blir lyckade den här gången..



Invägning vecka 6 - 2011

startvikt 85,8
nuvarande vikt 80,8
veckans minus -0,4
totalt minus sen start -5,0
målvikt 65,0
kvar till målvikt 15,8


inte det största av minus denna vecka.. men ändå inte så tokigt.. det går ju neråt iallafall..
dessutom tog jag ju -5kg den här veckan.. vilket känns himla bra ! nu är det bara 0,8kg kvar till nästa delmål.. satsar på det till nästa vecka ! :D



Tårtkalas


eftersom jag fyller år i morgon och min älskling är bortrest då.. så hade vi kalas idag.. åt kakor och tårta.. men det får man när man fyller år tycker jag :D

sen blev det en god hemmagjord pizza till middag för gissa vad jag fick i födelsedagspresent av älsklingen, mamma och pappa samt svärfar och svärmor.. en kitchen aid !!

vart ju bara helt enkelt bara tvungen att göra deg.. :D
är helt överlycklig.. det är en sån där sak jag alltid vela ha men aldrig trodde jag skulle äga.. men nu står den iallafall där på köksbänken och är blank och röd och fin..


sen fick jag även en sån här snygg muminburk av min syster och hennes familj..
så den står också och pryder köksbänken med kaffebönor i :D
passar så himla fint till alla mina muminmuggar :D

så med andra ord.. jag är sjukt nöjd över mina presenter !



Hemma igen..

nu är jag hemma igen.. eller ja kom hem sent igår.. drygt att sitta i bilen 80 mil i sträck.... man blir trött... sov som en stock i natt..

kan ju bara säga att det såkallade snökaoset i södra sverige mest verkade handla om att folk inte kan köra bil i snö.. för så mycket snö var det inte.. och ändå körde folk 40 på 110 väg.. haha

nu ska jag ta på mig ytterkläderna och bege mig ut på en promenad i det soliga vädret..



God helg mina vänner..

nu åker jag bort.. så det blir tyst från mig en stund.. dock tillbaka på söndag.. så då blir det nog ett inlägg eller två.. ha en bra helg allihopa.. för det har då jag tänkt att ha..



Vilopaus..

har plockat och torkat och dammsugit sen jag kom hem.. såg inte allt för jäkligt ut här hemma.. men det tar ändå tid.. man hittar ju alltid saker att göra som man inte hade tänkt göra... vattnar man blommorna måste man torka ur fönstret.. städar man toaletten måste man fylla på toapapper på hyllan.. osv.. men nu är jag nästan klar.. tar bara en liten paus.. har några saker kvar att diska i köket... och några saker som står i trappen som ska bäras upp på övervåningen.. men sen är jag nog klar.. orkar inte städa övervåningen.. är ändå ingen som ska vara där uppe på söndag..

passade på att göra två matlådor med sallad också som jag ska ha med mig i morgon.. en till lunch och en till middag.. :D sen köpte jag några naturdiet smoothies som jag ska ha med mig också.. då kan jag äta dom till lunch och middag på lördag... och till frukosten på lördag säger jag nej till fluffigt vitt bröd.. får äta grönsaker, ägg och frukt istället.. och kanske på sin höjd en knäckemacka..

känns bra att planera sitt matintag i förväg.. så man inte impuls-äter massa onyttiga saker..



Matbekymmer..

har oväntat lite träningsvärk idag.. nästan ingen alls.. det enda var väl att jag fuskade med stretchandet igår så när jag klev ur sängen i morse kändes baksidan på benen lite för kort... det gick dock över nästan på en gång..

idag sov jag så länge det bara gick.. tycker jag har varit nog duktig och klivigt upp tidigt för att promenera alla andra dagar den här veckan... och ikväll hinner jag inte med någon promenad.. men jag ska försöka klämma in 20 min på crosstrainern iallafall.. måste städa när jag kommer hem... åker bort tidigt på fredag och kommer hem natten mot söndag...

och på söndag är det kalas.. för jag fyller år på måndag..
jisses, man håller på bli gammal.. haha..

funderat på det där med åka bort.. kommer sitta i bilen hela fredagen.. och jag vet ju hur det brukar bli med det...
man stannar på nån mack och käkar en korv eller en hamburgare..
men jag vill inte det.. vill inte sabba hela veckan med skräpmat.. så vad gör jag?? funderat på att ta med en kylbag och stoppa ner en god hemmagjord sallad.. och då är ju vägen ner räddad...

men vägen hem på lördag ?? vad gör jag då.. och hur motstår jag allt det goda brödet som brukar finnas när man äter hotellfrukost... måste intala mig själv att det inte blir några mackor.. och inga hamburgare heller..

tror jag ska köpa några naturdietsmoothies eller nåt liknande.. även om det inte är det bästa alternativet.. så känns det ändå bättre än skräpmaten.. eller är det någon som har ett bättre förslag ??

tycker synd om alla truckers..nyttig mat efter vägen är inte alls lätt.. om man nu inte sitter i förväg och planerar och kollar upp vart man ska äta.. men oftast åker man ju inte in i alla städer.. man kör ju bara förbi.. och utanför städerna finns det ju oftast bara mackar, pizzerior, kebabhak och hamburgerställen osv..  



Bilder från min morgonpromenad..



bilder från min morgonpromenad.. tog dom när jag gått ungefär halvvägs.. är påväg ner för berget.. :P



Apostlahästarna

jag tog apostlahästarna till jobbet i morse.. ner med alla viktiga saker i en ryggsäck och på med jacka, täckbyxor och reflexväst.. sen var det bara att traska på.. kom fram i god tid gjorde jag också.. hann dessutom med en kopp kaffe på fiket innan jobbet :D kom iväg hemifrån vid 7.25 och var framme 9.10 - 9.15 nåt.. så det tog väl ungefär 1 timme och 45 minuter.. och då gick jag inte i nåt powerwalktempo.. tog det ändå hyffsat lugnt..

och nej, jag har varken ont i ben eller hälar just nu.. men jag får säkert lite träningsvärk i morgon skulle jag tro..
känns iallafall härligt att jag gjorde det..

visst var det lite drygt psykiskt... först en jättedryg och lång uppförsbacke... och när man väl kom upp för backen så började det luta utför istället... kändes ett tag som att jag aldrig skulle komma fram.. drygt att man ska bo på andra sidan ett berg.. :P

tog några bilder med telefonen.. men har ingen sladd med mig just nu.. så jag lägger upp dom senare..



ja göre ba !

skippade crosstrainern idag och åkte direkt till simhallen efter maten.. simmade bara i 20min idag.. var ovanligt mycket folk i den lilla bassängen.. och då är det helt enkelt inte roligt.. jag hatar att simma när man hela tiden ska se sig för så man inte sparkar någon.. får som ingen ro och kan inte koncentrera mig... hoppas det är mindre folk nästa vecka...

har iallafall bestämt mig för att göra ett försök ang promenaden till jobbet i morgon..
(förutsatt att det inte är 30 minusgrader och snöstorm) 
trots varningar om benhinneinflammationer, ont i benen och skavsår...
tror inte det blir något problem.. står och går hela dagarna på jobbet så benen känns inte som något problem... ska ta det lugnt och inte stressa på och överanstränga mig.. vi snackar ingen powerwalk här.. jag ska bara ut och gå i normal takt...och har jag 3 timmar på mig så kommer jag nog känna mig rätt lugn..  sen har jag ett par skitbra skor som jag får bra fäste och aldrig några skavsår.. så det är det minsta jag oroar mig över..

vet egentligen inte vart problemet ligger.. i att jag är lat och inte orkar.. tror jag.. därför känns det lite galet..
men latheten är egentligen bara en tanke jag brukar ha innan jag tar mig för att gå ut.. när jag väl är ute så brukar jag tycka att det är jättehärligt.. 

 men herregud, jag har väl gått en mil förut, utan problem.. :P
i can do it !
 



En galen idé ?

fick som för mig något idag.. i morgon är min mamma ledig (brukar ju samåka med henne på morgonen) och när jag slutar jobbet ska jag och min sambo till min bror (vi är alltid där på onsdagar) så då brukar han hämta mig när jag slutar..

frågan är.... ska man våga ge sig på att promenera ca 1 mil till jobbet?

långa 60 minuters rundan jag brukar gå är ca 5,7 km (mätade lite snabbt på eniro).. brukar gå snabbare på sommaren, men nu får man ju gå försiktigt så man inte halkar.. dessutom plumsa i snö.. så alltså borde det ta mig ungefär 2-2,5 timme att gå till jobbet.. (förutsatt att det inte har snöat en massa.. för då har dom inte hunnit ploga innan jag ska iväg) vilket betyder att om jag börjar gå klockan 7.00 borde jag ju hinna fram  igod tid till klockan 10.00 då jag börjar..

alternativt åker jag med min sambo som åker nångång innan 7.. kommer ner till samhället och går en långpromenad.. men då lär jag ju gå den vanliga 60minuters rundan och vara klar kanske kl 8.00-8.30 nånting.. och vad ska jag då roa mig med i 2 timmar innan jag börjar jobba ?? dricka kaffe ?

ibland är det ett problem att man bor där man bor..
ska fundera vidare på den här ideén idag och se vad jag kommer fram till...

skulle ju vara kul att se hur lång tid det tar.. för jag har aldrig gått den vägen... bara en gång för många år sen.. men då gick jag från mamma och pappa.. och dom bor ytterligare 8km bort.. det tog ganska precis 3 timmar.. då var det sommar och jag styrde en cykel hela vägen.. (den hade punktering)



Morgonkyla..

vart en morgonpromenad på 40min idag.. gick den lilla rundan.. hade egentligen tänkt gå den stora men vinden bet i ansiktet och frosten hopade sig i håret.. det var med andra ord väldigt kallt och inte så skönt ute.. men det känns helt ok ändå.. ikväll blir det crosstrainer och sen iväg till simhallen..

nu kaffe sen iväg till jobbet..



Sjukt taggad

helt galet så sjukt taggad jag är just nu..
speciellt eftersom jag känner av förändringar i min kropp.. mår skitbra faktiskt.. och känner mig så glad..
min mens (som brukar vara ett helvete) känns inte av alls.. inte det minsta ont.. bara lite svälld..
jag har mindre ont i kroppen och jag känner mig mycket piggare...  

och som om detta inte var nog så känns det som att jag har fått fokus på en bild av hur jag vill vara och hur jag ska ta mig dit.. och det känns verkligen som att jag kommer lyckas..  

redigerade ihop mina "före" bilder idag.. känns helt plötsligt inte riktigt lika jobbigt att titta på dom.. har ju inte hänt så mycket att någon större skillnad syns ännu.. men jag har nog börjat tänka lite annorlunda.. tidigare kände jag mig bara hopplös när jag tittade på dom.. nu känner jag mig mer hoppfull... känner mig dock inte riktigt redo att lägga ut bilderna här... men det kommer väl..

börjar dessutom märka en liten skillnad utanpå kroppen också.. även om det inte är så mycket än så märker jag av det.. kläderna sitter lite lösare och bukfettet börjar kännas mjukare..
lät nästan äckligt det där.. haha.. men skitsamma.. vet inte hur jag annars ska beskriva det..
fettet fluffar upp sig, bättre? haha 

blev 20 min på crosstrainern i kväll.. och imorgonbitti blir det promenad..
men just nu ska jag bara slöa i soffan.



Veckoinledning

började veckan med en frisk powerwalk på 65min innan jobbet.. sen gick jag på fiket en stund och drack lite kaffe.. var riktigt skönt att få röra på sig ordentligt igen efter förkylningen som nu är helt borta :D

i kväll blir det crosstrainer och imorgon simning.. känns helt underbart faktiskt..

nu jäklar kör vi igen !! 



Love and other drugs



ikväll vart jag bjuden på bio av älsklingen.. vi såg love and other drugs.. och den var faktiskt riktigt bra.. fast romantisk komedi vet jag inte om jag skulle kalla den.. snarare romantiskt drama med inslag av komik..

åt popcorn på bion... går inte på bio så ofta så popcorn måste jag bara ha.. valde dock att dricka vatten istället för cola.. bara för att göra det liiiiite nyttigare.. för även om jag tycker man ska unna sig så kan man väl göra det med måtta :P

i morgon ska jag ta en lång morgonpromenad och sen ska jag dricka en kopp kaffe på cafeet..
och efter det börjar jag jobba.. ska bli härligt.. gillar att promenera på morgonen.. gillar dock inte att kliva upp tidigt.. är inte alls någon morgonmänniska..



Invägning vecka 5 - 2011



startvikt 85,8
nuvarande vikt 81,2
veckans minus -1,4
totalt minus sen start -4,6
målvikt 65,0
kvar till målvikt 16,2


känner mig rätt så nöjd med veckans resultat.. har verkligen försökt hålla koll den här veckan.. eftersom jag inte kunnat träna så mycket.. och det gick ju bara bra ändå :D håller mig ganska så bra till planen..
men nästa vecka hoppas jag att det blir mer träning..

 



Promenadväder

jag och sambon tog en promenad på 40 minuter.. skönt att komma ut och få lite frisk luft..
tror det får räcka så med motion för idag.. vill som sagt försöka ta det lite lungt just nu.. men på måndag ska jag försöka gå tillbaka till ordinarie träning.. ska bli skönt att komma igång på riktigt igen..

min bror och hans familj kommer på middag senare så när vi kom hem igen förberedde jag maten lite.. vi ska grilla :D vilket känns väldigt lyxigt när det är vinter.. 

men nu ska jag nog snart dricka lite kaffe och hänga tvätt..

i morgon är det vägdag.. nog för att jag redan har ganska bra koll på vad det kommer bli..
men ni andra får vänta och se..



Ny Bloggdesign..

gjorde en ny bloggdesign.. igen.. hade inte lagt ner så mycket jobb på den förra..och så var den så mörk.. är dock inte riktigt helt klart med denna än.. ska ändra några småsaker till.. men det får bli senare..

men det är ju verkligen en djungel.. kollade runt och hittade en hel del bra tips både här och där.. hade egentligen inte tänkt bli så insatt.. kunde redan en hel del om html.. så vissa saker var inte alls speciellt svårt.. men andra var dock lite mer kluriga..

nu ser dock en del av dom äldre inläggen helt muppiga ut.. men det får ni nog leva med :P



Gårdagens..

körde 20 min på crosstrainern i går kväll.. men i lugn takt.. var som rädd att köra på för hårt så jag försökte verkligen att bara ta det lugnt.. typ promenadtempo.. kändes ändå bra.. bättre att vara försiktig och hålla sig frisk... är ju ändå inte helt 100 frisk.. men nästan.. :P

har inte kunnat hålla mig borta från smygvägning heller.. men jag känner mig bara nojjig att jag ska gå upp.. fast just nu ser det fortfarande bra ut.. inget plus sen förra veckan iallafall.. och det känns bra.. en plusvecka är ok.. men jag vill inte ha två i rad...


Snöstorm ?

ja det är iallafall vad dom skulle kalla det i södra sverige... snöar som bara den ute just nu... och som jag sa tidigare så plogas inte vägen hem till mig lika ofta som dom plogar nere i samhället.. dvs.. jag körde 30 på 70väg hela vägen hem..

var jättenoga med att ta bort all snö från vindrutetorkaren på bilen innan jag åkte iväg.. så dom funkade helt okej.. för att vara min gamla skruttiga saab då.. men det varade inte länge.. efter en stund såg jag typ ingenting.. och kassa helljus, kassa vinterdäck och massor av snö på vägen.. suck.. dessutom en låååång uppförsbacke och massa kringelikrokar.. var knappt bilen orkade sig upp för backen..

innan nästa år måste det bli en ny bil.. just nu kör jag bara själv en till två gånger i veckan och samåker med mamma resten av dagarna... så just nu känns det lite onödigt att köpa en ny bil.. men nästa år har mamma bestämt sig för att gå i pension.. så då blir det inget mer åka med henne... och jag känner ingen annan som har samma arbetstider som jag och som bor i samma by..

har nyss kommit hem... har ätit middag.. ska nog försöka mig på lite träning om en stund.. :D


Back on track..

idag känner jag mig nästan helt frisk.. så jag tror jag ska våga ge mig på lite lugnare träning av något slag i kväll.. kanske lite crosstrainer i lugnt tempo och svagt motstånd och eventuellt några magövningar..  

egentligen vore det skönast att bara ta en promenad.. men eftersom det varit plusgrader sen frusit på och nu snöat på isen så tror jag inte jag vågar bege mig ut.. speciellt eftersom jag bor ute i skogen där vägarna knappt plogas..

tänker inte halka och sträcka mig nu när jag äntligen verkar bli av med förkylningen..

har hållit igen lite på matintaget i veckan också.. eftersom det inte blivigt någon träning.. vill försöka hålla mig till planen så gott det går ändå..

har smygvägt mig lite i veckan också.. mest för att hålla koll.. och än sålänge ser det bra ut.. inget mer plus iallafall.. men nästa vecka blir det förhoppningsvis mer träning igen och då återgår jag till mitt tidgare matintag och slutar smygväga mig.. men det är ju så svårt att låta bli.. :P


Svårt att kommentera era inlägg..

nä, inte för att jag lider av dyslexi eller skrivkramp... men jag har stora problem med att skriva kommentarer på flera av bloggarna jag följer..

en del lyckas jag inte kommentera alls.. trots upprepade försök..
har skrivit en kommentar.. väntat ett dygn för att sedan gå tillbaka och kolla om det kommit fram.. men inte..

jag vet att på vissa bloggar kommer det aldrig upp något meddelande om att inlägget är skickat.. men då har det ibland kommit upp senare.. och ibland inte.. så hur ska man veta när ?

och en del andra måste jag trycka "förhandsgranska" tre gånger innan jag får se någon förhandsgranskning.. sen när jag väl kommit så långt så brukar det gå bra..

detta gäller dock mest bloggar på blogspot.com .. men även en del andra...

skittråkigt.. försöker bli duktigare på att kommentera.. men ibland gör jag det inte bara för att det känns jobbigt eftersom det inte alla gånger fungerar..

någon fler som upplevt detta??


Nästan helt frisk !

det blev ingen morgonpromenad... börjar känna mig så pass bra i halsen så det kändes bara dumt att riskera något.. har knappt hostat alls idag :D .. och jag tror ju att anledningen till varför jag blev så sjuk var att jag tränade trots att jag kände att jag hade en förkylning på gång... så därför tar jag det lugnt nu så jag blir frisk fort.. :D

längtar verkligen efter att få börja träna igen..

kanske kan mjukstarta lite i morgon med ett kort lugnare pass på crosstrainern... om det inte blir sämre ikväll vill säga.. men det känns inte så.. känns som att jag är nästan helt frisk nu.. men jag fortsätter ta bricanyl ett bra tag till.. läkaren sa att jag skulle göra det även om jag kände mig frisk.. så inte förkylningen kommer tillbaka..  


Bättringsvägen..

verkar som att medicinen kanske hjälper... har hostat betydligt mycket mindre idag.. så snart kanske jag är fit for fight igen... hoppas det iallafall..

funderar på att ta en kort och lugn morgonpromenad i morgon.. bara för att dämpa min träningsabstinens lite.. ville egentligen åka och simma idag.. men det kändes inte som någon bra ide.. så jag stannar hemma och vilar istället..