Påsksjuka..

hej hej.. nu är jag tillbaka..

förra veckan var en riktig skitvecka fysiskt.. på tisdagen var jag på jobbet i en timme på morgonen.. sen åkte jag hem och la mig i soffan.. en stund senare kräktes jag.. magsjuka.. och ingen rolig sådan.. fick inte ens behålla vattnet jag drack.. och magen var i total kaos.. dessutom fick jag mens mitt i alltihopa också.. som om det inte var nog med bara magsjuka..

på onsdagen hade vi planerat åka upp till norrbotten, vilket vi också gjorde.. men det var jobbigt eftersom jag inte var frisk.. kunde nästan inte äta nånting.. och det lilla jag åt det åkte bara rakt igenom.. vart inte riktigt bra i magen förrens i söndags.. men kroppen är ändå inte helt på banan riktigt än..

så som ni förstår så har jag inte fått någon motion alls på typ en vecka..

tog en morgonpromenad idag på 40 min.. och det var sjukt jobbigt.. ändå tog jag det lugnt.. musklerna känns ömma och svaga.. men det var ändå skönt att komma ut lite..

har inte hunnit styra upp något schema som jag tänkt ännu.. och det kanske inte är så konstigt.. men jag ska sätta mig ner och göra det i veckan.. få lite ordning på det här nu..



En bloggpaus..

jag känner att jag behöver en paus från det här bloggandet..
har som inte haft någon lust eller ork att göra några inlägg på ett tag.. 
 
men jag har inte gett upp och jag har inte försvunnit..

åker bort över påskhelgen.. ska bli skönt att få komma bort lite och vila upp sig..
så det blir fattigt med inlägg här ett par dagar till...

men efter påsk kommer jag tillbaka.. då ska jag även se till att styra upp ett ordetnligt schema över både kost och träning.. för just nu är det mest kaos.. och på vågen står det stilla..



April, april din dumma sill.. du kan träna hur hårt du vill..

känner lite smått panik över att det stått still på vågen i två veckor nu.. jag vet såklart att det blir så ibland.. man hamnar på en platå och sen står man där ett tag innan man fortsätter neråt.. men det känns ändå inte roligt..

måste kanske börja köra mer crosstrainer igen.. har mest blivit promenader på sistone.. å så har jag sprungit en del också.. och jag tycker det borde göra av sig.. lite iallafall.. men icke det.. har iofs slarvat mer med maten.. så det har väl en viss betydelse det också.. men det är ju inte precis så att jag har vräkt i mig chips och godis och sånt.. bara det att jag började äta lite mer kolhydrater för jag kände mig lite yr och trött.. och det blev ju helt klart bättre.. fast trött är jag ju somsagt fortfarande.. men inte yr..

gillar inte dieter... nog för att jag emellanåt byter ut lunchen mot naturdiet bara för att jag är lat och inte orkar fixa lunchlåda.. men det gäller ju inte varje dag.. ibland planerar jag riktigt bra och tar med mig en god sallad och mellanmål...

men iallafall... jag vill inte gå på någon diet på heltid bara för att tappa vikt... jag vill bryta mönster och förändra mitt liv mot det bättre.. vilket jag inte tycker en diet gör... det är bara en tillfällig lösning som ofta leder till att man går tillbaka i dom gamla mönsterna direkt igen..

så vad ska jag nu göra.. planera mera.. variera mera..

måste verkligen sätta mig ner och göra upp en riktigt bra plan.. både över kost och över träning..för just nu känns det som att jag är på villovägar.. springer och springer men tar mig inte riktigt dit jag vill..

just nu skulle jag behöva någon som sa åt mig vad jag skulle göra och vad jag skulle äta..
men tyvärr så är det nog helt upp till mig själv att göra något bra av det här..



var kommer tröttheten ifrån?

känns som att jag har varit konstant trött nu i typ två veckor.. eller ja.. mest på kvällen när jag kommit hem från jobbet.. vill mest bara sova..

fattar inte vad som hände med all den energin som jag hade tidigare..

kanske har brist på nåt ämne eller nåt.. eller så är det vädret...brist på sol...  men dom dagarna då det faktiskt har varit sol.. borde jag inte ha varit lite piggare då?

jag menar.. som idag är det riktigt dåligt väder.. mulet och kallt.. så en sån här dag så förstår man ju att man inte har så mycket energi..

men igår var det ju ändå hyffsat.. även om solen nästan hunnit gå ner innan jag hinner gå ut... det kanske är det som är felet.. att jag bara är inne när det väl är sol... men vad gör man? man måste ju gå till jobbet alla dagar i alla väder..



ibland hinner man inte med allt..

jag har varit lat ett par dagar med bloggandet.. haft fullt upp med annat.. men så blir det ju ibland..
man hinner inte alltid med allt man vill.. tyvärr..

i helgen blev det dessutom brist på träning också..

i fredags var jag riktigt trött på kvällen och tog det bara lugnt..
och på lördag åkte jag och älsklingen till skellefteå för att titta på en braskamin.. sen åkte vi till en bekant och hälsade på.. så hela dagen gick åt...
och på söndag var jag hemma och städade på morgonen.. sen åkte vi och hämtade ett köksbord och stolar.. sen började det regna.. och köket var i total kaos.. så det vart mera städning..

ikväll ska jag dock ta mig ut på en promenad och eller joggingrunda på minst en timme hade jag tänkt.. ska bli skönt att få komma ut och röra på sig lite efter den här sega helgen...

måste dessutom ta tag i mina matvanor.. speciellt nu när det bara står stilla på vågen.. måste börja planera lite bättre igen och inte äta så mycket pasta och sånt som min mage inte gillar..

hur var det nu med självdiciplinen elin ?!

sommaren kommer allt närmare... och det vore ju trevligt om jag hann bli av med lite fler kilon innan dess..



Vad en tanke kan ställa till med..

blev promenad på 60 min idag när jag kom hem från jobbet.. hann ut precis innan solen gick ner så jag lyckades få några ynka strålar iallafall..

joggade i intervaller på vägen hem.. är sjukt underbart att springa.. vilken frihetskänsla.. är verkligen pepp på att bli bättre på det.. men jag tar det lite i taget nu till en början.. bara dumt att ta ut sig helt...

när jag joggade 2,7 km i sträck förra veckan så var jag sjukt trött i benen dagen efter och orkade inte göra nåt när jag kom hem.. så jag tänkte att jag skulle ta det lite försiktigare hädanefter...

är ändå en sporre att jag orkade springa så långt.. nu har jag en helt annan tanke kring löpning... förut gav jag mest bara upp om det gick lite för tungt.. hade som en tanke om att jag inte kunde klara det.. och då gick det inte heller.. konstigt vad en tanke kan ställa till med.. :P



Invägning vecka 13 - 2011

startvikt 85,8
nuvarande vikt 77,6
veckans minus -0,0
totalt minus sen start -8,2
målvikt 65,0
kvar till målvikt 12,6

ett plusminusnoll den här veckan.. men jag ska nog snart ha mens och då brukar ju kroppen spara på både det ena och det andra.. sen, jaja jag har ju gått ner lite varje vecka så jag har väl blivigt lite bortskämd..

ny vecka, nya tag..

men just nu känner jag mig bara slö och trött i kroppen.. tror det är vädret.. för vad är det här för väder egentligen?? regn och slask och mulet och grått och trist och fy.. hoppas på lite sol och energi snart igen..



Utvärdering av mina mål för mars..

jag satte ju upp lite mål för mars månad...
mer om det kan du läsa i det här inlägget..  

här kommer nu en utvärdering om hur det har gått..
återkommer lite senare med nya mål för april..

Mål för Månaden mars

1. inte äta socker alls.
detta gick ju inte alls bra kan jag säga.. började bra men sen blev lite för många kakor.. men jag får väl göra ett nytt försök..

2. motionera minst 30 minuter 6 dagar i veckan.
detta gick bättre.. har ökat till 30 min istället för 20 min.. och även fast det kanske inte blev 30 min varenda dag så gick det väldigt bra.. har dock haft lite för många "lat-dagar" nu på slutet.. så det blir det skärpning med nu i april..

3. spendera mer tid utomhus.
den här punkten är nog det jag lyckats allra bäst med.. har blivigt en hel del promenader ute.. och jag har även varit ute en del utöver promenerandet..

4. hålla bättre koll på vad jag äter.
nja.. gick inte heller så bra med det här.. har dock blivit mycket bättre på att äta mellanmål.. det har jag börjat göra nästan varje dag, vilket är ett stort framsteg.. tidigare åt jag aldrig mellanmål.. och då var jag också väldigt hungrig när jag väl skulle äta.. 
 
5. gå ner till 75,8 kg.
den här punkten insåg jag ganska snart att jag skulle misslyckas med.. så jag flyttade det här målet fram till påsk istället.. så nu är det bara att köra på..



Dubbelt upp

invigde mina nya kläder idag.. var mulet men plusgrader och blåste ingenting.. med andra ord var det ganska skönt ute.. gick en promenad på ca 60 min till mina föräldrar.. och sprang bitvis också.. var väldigt lerigt efter grusvägen så det gick tungt.. men jag sprang det jag kände att jag orkade och så gick jag en bit.. sen sprang jag igen..

när vi kom hem igen gick jag och älsklingen en kortare promenad på 30 min... så det blev dubbelt upp idag.. men det var ju somsagt väldigt bra promenadväder..



skitväder och shopping

åkte till umeå med min syster idag och shoppade lite...
blev en mössa och en vattenflaska samt lite kläder att springa i.. byxor och en jacka.. köpte även en klänning på h&m.. och lite andra småsaker..

har även hunnit med att färga håret.. blekte och färgade brunt.. vet dock inte om det blev bra.. måste vänta tills håret torkat innan jag ser hur det egentligen vart... brukar ju ha en tendens att bli väldigt rött när man bleker.... 

har dock inte hunnit med att träna idag.. och vädret var ju inte heller speciellt inbjudande... blir så trött och opepp när det är skitväder... mulet och regnigt.. hoppas det blir bättre i morgon.. i sånna fall ska jag inviga mina nya kläder med en liten joggingtur tror jag :D



Följ min blogg via bloglovin'

bloglovin

ni glömmer väl inte bort att följa mig via bloglovin' ??

och för er som inte ännu skaffat bloglovin så är ett bra tips att göra det...
det underlättar verkligen om man har många bloggar man följer..

och bloglovin' är för alla.. även om du inte har någon egen blogg..

själv upptäckte jag bloglovin först när jag själv började blogga..
därför vill jag bara tipsa alla er som går miste om en bra grej..

alltid lika roligt när man loggar in där och det är fullt med nya inlägg..