dag 1 avklarad

körde igång med en mjukstart av träningen idag.. blev en kort promenad på 2km och så sprang jag små delar.. de jag kände att jag klarade av.. de är nog så jag måste göra.. har satt upp små delmål för mig själv.. mätade sträckan med bilen så jag vet ungefär..

första målet är att springa 0,5 km utan paus..
andra målet är att springa 1 km utan paus..

klarar jag det kommer jag bli jättestolt över mig själv.. för att springa har jag somsagt aldrig klarat av pga av min astma.. hoppas att jag en dag ska kunna springa 5km.. de vore helt underbart :)

passade även på att mäta ut lite andra sträckor.. en på 3km och en på 5km samt att jag kollade hur långt det är runt hela sjön.. det är lite mer än 1,5 mil.. en regäl långpromenad eller en perfekt cykelrunda.. för jag älskar att cykla :D



en spark i baken..

började diskutera viktminskning med en arbetskompis igår.. vilket ledde till att vi slog vad.. eller ja.. vi startade en tävling mot varandra..

8 veckor.. vägning en gång i veckan.. den som gått ner i vikt mest på slutdatumet vinner en shoppingrunda på stan för 500kr.. (förloraren betalar)

dessutom sätter vi upp en lista på jobbet så alla kan se hur det går för oss.. fatta pressen.. hehe :)

och dom som känner mig vet hur jävla envis jag är när det gäller tävlingar....
det här SKA jag vinna.. och även om jag nu skulle förlora så kan man ju inte annat än känna sig som en vinnare när man gått ner i vikt..

kommer köra stenhårt med nyttig mat och träning.. tänkte även försöka lära mig att jogga.. för det har jag velat såå himla länge..  

kanske är det här den där sparken i baken jag behöver..

lovar att tala om precis hur det går här på bloggen.. även hur jag ligger till i tävlingen.. 

tävlingen börjar nu på måndag 31/5 med invägning av startvikt
och slutar måndag 19/7  



vikt tisdag v.22

startvikt 2010: 84.0
förra veckan: 81.2
idag : 81.5
totalt: - 2.5
veckans : +0.3
kvar till 75.0: +6.5


ett plus.. dock ett litet.. men nu får jag  skämmas...

fast ska jag vara riktigt ärlig så känns det ändå ganska bra för jag trodde det var betydligt mer plus än så..
känns egentligen ganska bra att vikten är så pass stabil just nu.. för hellre stabil än på väg upp... fast hellst önskade jag ju så klart att jag var på väg ner.. ;)


trotsade förkylningen..

trotsade förkylningen och tog en långpromenad igår... finns ett elljusspår en bit från där jag bor.. det var iallafall vad jag hört.. hade ingen aning om hur det såg ut eller hur långt det var... men nu vet jag.. skulle tippa på en  dryga 4 km och totalt igenvuxet.. eller ja.. början var rätt bra med en bred väg.. sen blev den breda vägen en stig genom skogen.. sen ett kalhygge fullt med sly.. sen en surmyr och sen en stig över en berghäll i skogen..

men det var en uppfriskande promenad.. härligt väder ute och man blev sådär lagom trött... tog det ganska lugnt eftersom jag är förkyld och har astma.. men var tvungen att lyfta på fötterna ordentligt för att inte snubbla på allt ris..

synd att ingen engagerat sig i att hålla spåret öppet när det finns belysning och allt.. för det var trots allt en trevlig runda..

fanns en del andra stigar åt olika håll.. så jag ska nog traska mig dit nån dag och kolla vart dom stigarna leder.. mysigt att vara ute i skogen.. man blir så less på att gå efter vägen..

har föresten hittat igen min kamera och alla sladdar.. så nu gäller det ju bara att komma ihåg att ta den med sig och att ta bilder.. så kanske det blir några bilder på bloggen framöver..

lite trist med bara text... vet ju själv hur man läser bloggar.. man tittar på bilderna.. och är det en intressant bild så läser man texten.. om det nu inte är en sån blogg som man läser hela tiden bara för att den är intressant i sig... menar mer hur man gör när man kommer in på en helt ny blogg..


förkylningstider..

förkyld.. igen.. och jag som tycker att jag klätt mig ordentligt när det varit blåsigt ute..

hatar att vara förkyld.. man är sådär mittemellan.. inte tillräckligt sjuk för att vara hemma från jobbet.. men man går omkring och hostar och har ont i huvudet och halsen.. drygt..

har varit en helg med massa slarv.. haft besök hela helgen och fått hjälp med att måla och riva och bygga på huset.. tar upp mycket tid med hus.. har ätit på tok för mycket mackor..

hann inte väga mig i morse men det känns inte bra.. måste ta mig i kragen..

nu ska jag dricka kaffe..


dålig vecka..

känner mig sur, uppsvälld och irriterad..

mens är verkligen något som kan förstöra humöret..
känner mig tjockare än vanligt idag.. fast jag är glad att jag slipper ont i magen den här gången iallafall..
brukar få så sjukt ont att jag inte ens kan stå upp.. 

och jobbar innomhus så inte får man någon sol heller...

bitter!!


stress stress stress.. inte bra..

kände igår att fan va mycket lättare det var att gå ner i vikt när man var arbetslös.. hinner fan inte med nånting nu.. man jobbar hela dagen och kommer hem vid sju på kvällen.. sen har man 1000 projekt med huset och trädgården som man ska hinna med...

igår var det målning av garaget som gällde.. har målat två sidor samt det mesta av en tredje sida.. bara en sida kvar nu.. 

tänk om man var ledig lite oftare.. typ en dag i veckan hade varit superhärligt..
men jag ska inte klaga.. det är fan inte lätt att hitta ett jobb man är nöjd med.. och jag trivs faktiskt jävligt bra på mitt jobb.. önskar bara att man fick vara ute lite mer på sommaren och kanske vara ledig lite oftare..

synd som fan att jag ska vara så himla morgontrött.. önskar att jag kunde orka kliva upp lite tidigare och ta en promenad.. men näädå.. jag sover hellst till klockan 9 och sen åker hemmifrån en halvtimme senare.. försökte ett tag med att anamma någon slags morgonrutin med 10min träning.. sådär bara för att komma igång med att träna på morgonen... men de gick ju inte alls bra.. :( för trött helt enkelt..

på tal om något helt annat.. har jag föresten funderat på att ta mig i kragen gällande bilder på bloggen.. måste leta reda på min jäkla kamera.. blir så dåliga bilder med mobilen.. för bloggen blir ju så himla mycket roligare med lite bilder..

nu en kopp kaffe och sen tillbaka på jobbet för nu är lunchen snart över..



vikt måndag v.20

startvikt 2010: 84.0
förra veckan: 81.2
idag : 81.2
totalt: - 2.8
veckans : -0.0
kvar till 75.0: +6.2


vardag igen..

tillbaka till verkligheten efter en trevlig helg i norrbotten..

gick ju inte alls bra att hålla sig borta från att äta onyttigt.. finns inte så många alternativ när man är efter vägen.. så på väg upp blev det ett stopp på max.. samt en glass.. höll mig dock borta från mitt normala godisätande i bilen och höll mig till att dricka vatten..

sen var det ju ikea och där åt jag väl inte heller så nyttigt.. försökte dock äta lite bättre dom gånger vi lagade mat själva.. sallad och grillat.. dock slank det ner en och en annan öl i bastun.. och sen var det ju samma visa på vägen hem som på vägen upp.. hamburgare på max..

kändes som en riktig katastrof när jag kom hem och vågade nästan inte titta när jag klev upp på vågen i morse.. men mot förmodan hade ingenting hänt.. och fan hellre ett plusminusnoll än en massa plus.. får väl satsa på ett nytt minus till nästa vecka... ;P

vet dock att det blir begravningsfika på fredag och främmande på lördag-söndag.. vilket brukar betyda mer fika än vanligt.. och ingen promenad.. men å andra sidan ska vi skrapa och måla och snickra utomhus hela helgen så det blir ju iaf någon typ av fysisk aktivitet..

börjar känna mig lite pressad.. har iofs inte satt upp ett skyhögt mål men ändå.. forsätter jag i min snigeltakt neråt så börjar det bli ont om tid...

semestern börjar sista veckan i juli.. och då jävlar ska jag inte väga ett gram mer än 75kg..


vad jag vill och vad jag måste..

kom hem från jobbet och sambon var inte hemma och katten var ute på musjakt.. helt tyst och tomt så då skulle jag laga mat till mig själv.. kollade i kylen och började plocka fram..

sen insåg jag att jag hade en miljon ägg och en krutrök-ost som låg och blev dålig (vi äter typ aldrig några mackor och köpte den osten till en ostbricka när vi hade besök)

så jag fick för mig att göra några pajer att lägga i frysen.. något jag tänkt göra länge men som inte blivit av..

sen kom jag på att jag skulle baka bullar eftersom vi får främmande nästnästa helg..

sen var det ju plantorna jag skulle skola ut som stod ivägen på bänken.. så det vart ett jäkla projekt av alltihopa...

några timmar senare kom sambon hem och då var jag nästan klar med alltihopa sånär som på lite mjöl på bänken och några pajer och bullar som skulle ner i påsar..

och inte blev det någon träning.. på gott och ont.. fick en hel del annat gjort.. vilket är bra.. men det är så typiskt mig att smita undan genom att göra massa annat jag inte hade tänkt från början.. det sjukaste är att detta tog mig flera timmar.. och att träna hade tagit betydligt kortare tid och inte alls varit lika jobbigt..

någon som har liknande problem??

vill få mig själv till att tänka "jag VILL träna" istället för "jag MÅSTE träna" för det där med måste tycker jag inte alls är speciellt roligt.. för ordet "måste" är det som får mig att vilja smita undan..

mitt nya motto borde bli "det finns ingen ursäkt"



jogging-ångest..

åker på minisemester till norrbotten på torsdag.. blir ikea haparanda bland annat..
så jävla skönt att få vara lite ledig några dagar.. tyvärr blir det väl inte så mycket träning och en del slarv med maten.. vilket inte känns så kul.. men jag ska försöka hålla mig i kragen.. dricka mycket vatten och äta små portioner.. vill inte ha några plus på vågen hellst..

funderar över kvällens träning.. långpromenad eller crosstrainer..

helst av allt önskar jag att jag kunde fara ut och springa.. låter så jävla härligt när alla skriver om sina joggingrundor och jag blir så peppad.. men jag vet ju hur det är.. jag kan inte springa.. har jag aldrig kunnat.. får bara problem med andningen... och så otränad som jag är just nu så känns det ganska lönlöst.. jävla astma.. dom säger ju att astman blir bättre om man tränar upp sin kondition.. och det vet jag ju iofs att det är sant.. ju mer jag tränar ju mindre känner jag av det.. men springa.. det har jag aldrig kunnat.. inte ens när jag hade som bäst kondis.. men jag tror att det är lite psykiskt också.. jag tänker bara på hur det brukar bli när jag försöker och så ger jag upp innan jag ens börjat.. antar att man måste bygga upp det sakta men säkert och ta det jävligt lungt.. men jag vet inte om jag har tålamod..

nä.. en rask promenad på 60min eller 30min crosstrainer...
får se vad jag känner för när jag kommer hem efter jobbet..



dagens..


frukost - naturdiet

Lunch - naturdiet

middag - kyckligwook och sallad

samt kaffe  och en massa vatten


Aktivitet - 1 timme promenad


tänker fortsätta köra naturdiet till frukost och lunch nu ett tag.. det funkar bra om man får äta en "riktig middag" sen blir det en lite GI-inspirerad kost i övrigt.. aktar mig lite extra för kolhydrater..

äter aldrig mjukt bröd eller pasta i vanliga fall heller eftersom jag inte riktigt tål det.. så det blir inte så svårt..
en och annan knäckemacka tänker jag äta och nån potatis på helgen :P

frukt på eftermiddagen och kaffe.. och så snuset.. som jag på sikt vill sluta med..

så några andra mål jag har.. hoppas jag ska bli bättre på alla dom här punkterna i år..

* dricka minst 1 liter vatten om dagen
* dra ner på snusandet, helst sluta helt
* promenera på lunchen minst 2-3 dagar i veckan
* crosstrainer minst 20min 2-3dagar i veckan
* promenader, promenader, promenader !!!



om mig..

är en 27årig tjej som mest hela livet varit mer eller mindre överviktig.. har mer än en gång gett mig fan på att gå ner och lyckats bra vissa gånger och sämre andra gånger..

 första gången jag riktigt gav mig fan på det var typ våren 2004 då jag inte vågat väga mig på jättelänge och när jag väl gjorde det fick jag en chock då vågen stannade på 91kg .. den gången gick jag ner mer bättre matvanor och långa dagliga promenader till 74kg och efter det har jag legat och pendlat mellan 74-77 kg..

sen förra våren (2009) lyckades jag gå ner till 70kg och kände mig väldigt nöjd med det.. ville såklart gå ner mer också.. men 70kg var en vikt jag kunde leva med kändes det som...

senare under sommaren började jag äta medicin vilket ledde till en regäl viktökning.. så i januari 2010 när jag slutade med medicinen vägde jag 84kg ..

har sen dess lyckats gå ner några kilon men jag har heller inte gjort någon större ansträngning.. tagit kortare promenader och ätit lite mindre...men den här gången verkar det vara svårare än det brukar.. läste om medicinen och det visar sig att det kan ta upp till 12månader innan den gått ur kroppen helt.. så det kan ju vara därför det går lite långsammare den här gången...

så jag får väl ha lite bättre tålamod.. ett litet minus på vågen är ändå ett minus!!

i nuläget väger jag 81.2 och mitt första mål är att gå ner till 75 igen.. sen har jag ju de där målet som jag aldrig uppnått.. 65kg.. men en sak jag lärt mig under åren är att inte sätta upp för stora mål.. bättre att ta ett mål i taget och sen sätta upp ett nytt mål...

gjorde somsagt den här bloggen för att peppa mig själv.. skriver mer sen om hur jag tänkt gå till väga den här gången..

startvikt 2010: 84.0
förra veckan: 81.7
idag : 81.2
totalt: - 2.8
veckans : -0.5
kvar till 75.0: +6.2




ett nytt bloggförsök..

jag som är så himla duktig på att läsa andras bloggar är själv helt kass på att själv blogga..
men jag gör väl ändå ett nytt tappert försök.. får väl se om jag blir bättre på att uppdatera den här nya bloggen som på något vis ska handla om vikt och träning.. kanske kan lyckas peppa mig själv träna mer om jag har bloggen.. och kanske att blogga mer om jag tränar.. eller nåt.. haha.. ja vi får väl se helt enkelt..